Leicester City ontslaat coach wegens vermeende relatie met speelster

Reacties

Leicester City heeft Willie Kirk, trainer van het vrouwenelftal, donderdagavond ontslagen. De 45-jarige Schot wordt ervan beschuldigd dat hij een relatie heeft (gehad) met een speelster. Dat was voor de club van Oranje-keeper Lize Kop reden om te breken met de coach. 

Leicester City ontslaat coach wegens vermeende relatie met speelster
© Pro Shots

Kirk werd eerder deze maand al geschorst door de Women's Super League in het kader van een intern onderzoek en stond de afgelopen drie competitieduels al niet langs de lijn. Die maatregel volgde nadat er bij Leicester een klacht was ingediend over een vermeende relatie tussen de trainer en een van zijn speelsters.

In een statement schrijft Leicester donderdagavond dat Kirk is ontslagen, omdat hij de gedragscode heeft verbroken. Zijn positie als hoofdtrainer is daardoor onthoudbaar geworden, meent de Engelse club. Die gedragscode was in aanloop naar dit seizoen ingevoerd om het vrouwenvoetbal verder te professionaliseren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het is niet de eerste keer dat het Engelse vrouwenvoetbal wordt opgeschrikt door een dergelijke kwestie. In februari werd Sheffield United-trainer Jonathan Morgan ook al ontslagen, nadat er aan het licht was gekomen dat hij voor zijn aanstelling bij die club een relatie had met een speelster. Morgan werkte eerder ook bij Leicester.

Hoewel dergelijke relaties niet illegaal zijn, zijn ze wel in strijd met de gedragscode die door de Women's Super League is ingevoerd en die clubs moeten aannemen. Sarina Wiegman, bondscoach van de Engelse vrouwen, mengde zich onlangs ook in de discussie en noemde relaties tussen trainers en speelsters erg ongepast en ongezond.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland Vrouwen
Meer over Engeland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.