Legia weet van geen ophouden en publiceert documentaire over AZ-uit

Reacties

De wedstrijd van Legia Warschau op het veld van AZ heeft, vooral door de nasleep, diepe sporen achtergelaten bij de Poolse topclub. Die zijn van mening dat ze in Alkmaar onheus zijn bejegend en hebben daar nu zelfs een volwaardige documentaire over gepubliceerd.

Legia weet van geen ophouden en publiceert documentaire over AZ-uit
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 0
Legia Warschau
Legia Warschau

De titel van de bijdrage laat weinig te raden over, al is het begin nog hartstikke vrolijk. Je ziet voetballers kaarten in het vliegtuig, het aparte 'gevangenishotel' in Alkmaar krijgt een beetje reclame en er wordt met vrolijke weetjes gestrooid over AZ en Alkmaar. Al snel wordt het minder gezellig. Een Legia-medewerker beschuldigt de Alkmaarse politie van discriminatie en agressie, zoals ze al eerder in een statement gedaan hebben.

De meningen lopen uiteen: bij AZ spreken ze er juist schande van dat twee van de spelers van Legia personeel van de Alkmaarse club zouden hebben mishandeld. Die hebben daardoor een nacht in een echte gevangenis doorgebracht, in plaats van in een exemplaar dat tot hotel is omgeturnd.

De diplomatieke rel is volgens bepaalde betrokkenen bovendien niet los te zien van de Poolse parlementsverkiezingen van zondag – het zou bepaalde partijen goed uitkomen om de gebeurtenissen uit te melken tot een volwaardige diplomatieke rel.

Bekijk de video hier:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Legia Warschau
Meer over Legia Warschau
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.