Legia Warschau stelt onderzoek in na aanval fans op eigen spelers

Reacties

Een groep hooligans van Legia Warschau heeft afgelopen zondag spelers en staf van hun eigen club aangevallen na de 3-0 nederlaag tegen aartsrivaal Lech Poznan. De club uit de Poolse hoofdstad stelt een onderzoek in.

Legia Warschau stelt onderzoek in na aanval fans op eigen spelers

Volgens de Poolse sportkrant Przeglad Sportowy wachtte een groep van ongeveer vijftig hooligans van Legia de spelersbus op na het verloren duel. Toen de spelers naar buiten kwamen, werden ze aangevallen. Ook assistent-trainer Aleksandar Vukovic, die als speler tot meer dan tweehonderd duels kwam voor Legia, zou een rake klap hebben gekregen.

De club spreekt op de eigen site van een 'verhitte discussie'. 'We zijn ons bewust van de emoties die komen kijken bij het verlies van het team, maar het is wel van belang dat die worden geuit op een algemeen beschaafde manier. De basisregel bij Legia is onderling respect. Zelfs in moeilijke tijden gelden deze normen.'

De spelers van Legia zouden de club de schuld geven van de uit de hand gelopen terugkeer bij het stadion. Przeglad Sportowy bericht dat er wel beveiliging aanwezig was, maar dat die niet heeft ingegrepen. Een aantal spelers zou zelfs een mogelijkheid zoeken om het contract bij Legia in te leveren.

Legia is berucht om de eigen aanhang, die al vaker geweld hebben gebruikt en zich meerdere keren racistisch hebben geuit. De grote harde kern werd al enkele keren de toegang geweigerd bij uitduels in Europa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.