Legende Belözoglu met record op weg naar nieuwe uitdaging

Reacties

Emre Belözoglu gaat al decennia mee, letterlijk. De 39-jarige Turkse grootheid pakte nog een record mee in wat dan echt zijn laatste actieve seizoen is.

Legende Belözoglu met record op weg naar nieuwe uitdaging
© Pro Shots

Op 17 mei 1997 debuteerde hij als zestienjarige met Galatasaray in de Süper Lig. Na ervaringen in La Liga, de Serie A en de Premier League is hij 23 jaar later nog steeds actief op het hoogste niveau in Turkije. Sterker nog, woensdag scoorde hij. Zijn 72ste doelpunt na zijn primeur op 1 maart 1998 tegen Besiktas was even fraai als belangrijk voor Fenerbahçe, waar hij afgelopen zomer verrassend genoeg voor de derde keer neerstreek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zijn reddende doelpunt tegen Gençlerbirligi (1-1) schreef de doorgaans niet echt trefzekere middenvelder historie. Belözoglu, die buiten Turkije voor Atlético Madrid, Internazionale en Newcastle United in totaal twaalf keer scoorde, werd de eerste speler die in vier opeenvolgende decennia in de Süper Lig heeft gescoord.

Of er nog een ultiem einde komt aan de indrukwekkende carrière ligt in de handen van Belözoglu zelf. Er staan nog drie Süper Lig-duels op het programma voor hij definitief afzwaait. Of de middenvelder nog minuten maakt, is aan hem zelf. Want hoewel officieel Tahir Karapinar de coach is, is Belözoglu de man die de beslissingen neemt en dus ook bepaalt of hij er zelf nog in komt.

Volgend seizoen zwaait Belözoglu officieel met de scepter bij Fener. De 101-voudig international gaat zich bij Fenerbahçe bezighouden met onder andere zijn eigen opvolging. Hij wordt technisch directeur. Volgens Turkse media is hij in die rol aan een andere stijd begonnen. Met rivaal Besiktas wordt schijnbaar gestreden om de gunst van Jan Vertonghen, die tien jaar was toen Belözoglu zijn eerste treffer al had gemaakt in de Süper Lig.

Spelersprofiel

E. Belözoğlu


Geboortedatum:
7 september 1980
Leeftijd:
43
Geboorteplaats:
İstanbul
Nationaliteit
Turkije
Lengte:
1,69 m
Gewicht:
68 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.