'Legendarische goal van Hurst in 1966 is terecht toegekend'

Reacties

Een halve eeuw is het al een punt van discussie. Is de goal van Geoff Hurst in de WK-finale van 1966 terecht toegekend of niet? Sky Sports meent het antwoord te hebben gegeven.

'Legendarische goal van Hurst in 1966 is terecht toegekend'

Op 30 juli 1966 maakte de Engelsman Geoff Hurst een van de meest veelbesproken doelpunten aller tijden. De spits draaide weg bij zijn West-Duitse tegenstrevers en schoot de bal hard richting doel. Via de onderkant van de lat stuitte de bal al dan niet achter de lijn.

De Zwitserse scheidsrechter Gottfried Dienst kende een doelpunt toe op aangeven van zijn grensrechter Tofik Bakhramov, die door dat advies wereldberoemd werd. Door de tweede treffer van Hurst kwam Engeland elf minuten in de verlenging op een 3-2 voorsprong tegen West-Duitsland. Omdat Hurst ook nog de 4-2 zou maken werd het Engeland van bondscoach Alf Ramsey op Wembley wereldkampioen.

Toch heeft de goal de gemoederen altijd bezig gehouden. (Het Engelse) Sky Sports onderzocht vijftig jaar na dato het doelpunt met de moderne middelen en stelde vast dat het doelpunt terecht werd toegekend. Lees hier over het onderzoek.

Oordeel in onderstaande twee filmpjes zelf. Een geldige goal of niet?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.