Leeuwinnen winnen ook laatste duel op Cyprus niet

Reacties

De Oranje Leeuwinnen hebben het toernooi om de Cyprus Cup afgesloten met een 3-1 nederlaag tegen Schotland. Anouk Hoogendijk (foto) redde de Nederlandse eer.

Leeuwinnen winnen ook laatste duel op Cyprus niet

Na twee treffers van de Schotse aanvoerder Kim Little zorgde Hoogendijk in haar 99ste interland voor de aansluitingstreffer. In de blessuretijd tekende Little voor haar derde: 3-1. Oranje sluit het vriendschappelijke toernooi zodoende af op de achtste plaats. Eerder werd al niet gewonnen van Australië (1-0), Finland (0-0) en Engeland (1-1).

Het toernooi geldt voor de ploeg van bondscoach Roger Reijners als voorbereiding op het WK in Canada, komende zomer. 'Australië en Engeland waren tegenstanders van een hoger kaliber dan die in de play-offs de afgelopen maanden. Dus we weten waar we aan moeten werken', aldus Reijners.

Tevens is hij blij dat hij iedereen van zijn selectie in actie heeft kunnen zien. 'We hebben in de vier duels met verschillende opstellingen gespeeld en het was goed alle speelsters op hun positie aan het werk te zien. Deze opzet hebben we met oog op de voorbereiding op het WK bewust gekozen.'

Nederland speelt op 4 april een oefenduel bij IJsland, vier dagen later gaat het op bezoek bij Noorwegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.