Leeuwin: 'Geen terugkeer, maar een nieuwe stap'

Reacties

FC Utrecht heeft Ramon Leeuwin gepresenteerd. De verdediger komt over van SC Cambuur en tekende een contract voor vier jaar bij de club waar hij zijn opleiding genoot.

Leeuwin: 'Geen terugkeer, maar een nieuwe stap'

Leeuwin maakte het voorbije seizoen indruk bij de Friese promovendus en dwong daar zijn transfer mee af.

'Ik zie het niet zozeer als een terugkeer, maar meer als een nieuwe stap', vertelt hij op de clubwebsite. 'De club is weliswaar hetzelfde, maar er werken nu allemaal nieuwe mensen. Het is voor mij een fantastische stap en ik heb er heel veel zin in. FC Utrecht liet al vroeg blijken dat ze mij wilde hebben. In de winterstop en nu weer. Ik heb gewoon een goed gevoel bij FC Utrecht. Dat was vroeger al zo en dat is altijd zo gebleven.  Ik vind het mooi uiteindelijk voor het fanatieke publiek te gaan spelen.'

Gerald van den Belt, algemeen directeur van Cambuur, is trots op de overstap. 'Als aanvoerder en sterkhouder in de defensie gaan we Ramon zeker missen, maar aan de andere kant is het ook een prachtig compliment dat onze spelers zo gewild zijn en het geeft nog maar eens aan wat een geweldig seizoen we achter de rug hebben', liet hij op de Friese clubsite weten.

De nieuwbakken Utrecht-speler kwam na zijn jeugddopleiding in Apeldoorn terecht, alwaar hij twee seizoenen voor AGOVV speelde.  In Apeldoorn werd de 26-jarige verdediger opgepikt door ADO Den Haag. Daar viel de mandekker buiten de boot, waarop promovendus Cambuur hem een kans gaf. Voor de Friezen was Leeuwin een onbetwiste basisspeler.

Uitgebreide interviews lees je op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.