Leerdam weigert verbintenis bij Feyenoord te verlengen

Kelvin Leerdam gaat zijn aflopende contract bij Feyenoord niet verlengen. De club en de speler waren al enige tijd in gesprek over een langer verblijf, maar de middenvelder gaf woensdag te kennen niet bij te willen tekenen.

Leerdam weigert verbintenis bij Feyenoord te verlengen

'Wij hebben hem voor Feyenoord-begrippen een uitstekende aanbieding gedaan, maar hij wil daar niet op ingaan', zegt technisch directeur Martin van Geel tegenover Voetbal International. De speler van Jong Oranje is daardoor transfervrij aan het einde van dit seizoen en een gratis vertrek uit De Kuip lonkt.

Met name FC Twente hield de laatste tijd de ontwikkelingen rondom Leerdam in de gaten. De Tukkers wisten eerder al Leroy Fer en Jerson Cabral naar Enschede te halen.

Mocht het voor de 22-jarige Leerdam daadwerkelijk tot een overgang naar Twente komen, dan is hij na Cabral (21), Fer (22) en Georginio Wijnaldum (22, PSV) de vierde jeugdspeler van Feyenoord die de club op jonge leeftijd gaat verlaten voor een andere Eredivisieclub.

De middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kan, speelde 96 officiële wedstrijden voor de club uit Rotterdam-Zuid en maakte daarin vijf doelpunten.

Dat Leerdam zijn contract niet verlengt, kost hem overigens zijn basisplaats op het middenveld. Omdat Ronald Koeman baalt van de beslissing van zijn middenvelder, krijgen Harmeet Singh, Tonny Vilhena en Ruud Vormer de komende tijd de kans om de plek naast Jordy Clasie en Lex Immers te veroveren. (Martijn Krabbendam) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's