Leerdam mist duel met Ajax vanwege disciplinaire sanctie

Reacties

Kelvin Leerdam is voorlopig uit de selectie van Vitesse gezet. De verdediger traint tot nader order met de beloftenploeg en maakt geen deel uit van het elftal dat zaterdag aantreedt tegen Ajax.

Leerdam mist duel met Ajax vanwege disciplinaire sanctie

Technisch directeur Mo Allach laat op de clubwebsite weten dat het om een tijdelijke verbanning gaat. 'Op dit moment heeft Kelvin niet de juiste energie die bijdraagt aan een positieve ontwikkeling van het groepsproces binnen de A-selectie. We laten Kelvin zich herpakken bij het beloftenelftal, om hem daarna zo snel mogelijk weer bij de hoofdmacht aan te laten sluiten.'

De 25-jarige verdediger ontbrak dinsdag op het trainingsveld en speelde maandagavond ook niet mee met de beloftenploeg. Leerdam is niet tevreden met zijn rol bij de club. De rechterverdediger zou het seizoen beginnen als rechtsachter, maar moest noodgedwongen aan de linkerkant én centraal spelen. Hoewel hij die rol aardig invulde, haalde Vitesse deze winter Japans international Kosuke Ota naar Arnhem, waardoor Leerdam op de bank terechtkwam.

De oud-speler van Feyenoord speelde alleen in zijn eerste seizoen op de positie van rechtsachter waarvoor hij gehaald werd. In zijn eerste seizoen speelde hij 26 duels waarin hij acht keer scoorde. Vorig jaar moest hij vechten voor een plek op het middenveld, dit jaar dus als linksachter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.