Leekens stapt op na Afrika Cup-debacle met Algerije

Reacties

Georges Leekens heeft de eer aan zichzelf gehouden nu het toernooi om de Afrika Cup er met Algerije na de groepsfase opzit. De Belgische bondscoach vertrekt na drie maanden alweer bij het land dat als titelfavoriet naar Gabon was afgereisd.

Leekens stapt op na Afrika Cup-debacle met Algerije

Met de ervaren Leekens aan het roer, spelers als Riyad Mahrez, Islam Slimani en Yacini Brahimi in de ploeg en de achtste finale op het WK 2014 in het achterhoofd, leek niets een Algerijns succes in de weg te staan. Het liep anders. Algerije kwam niet verder dan gelijke spelen tegen Zimbabwe (2-2) en Senegal (2-2), terwijl het tussendoor verloor van Tunesië (1-2).

Leekens richtte zijn blik na de vroegtijdige uitschakeling nog op de toekomst. 'Dit is natuurlijk een teleurstelling, maar we moeten dit gebruiken voor de toekomst, om ons te ontwikkelen', zei de bondscoach maandagavond nog na het laatste groepsduel. Van stoppen leek toen nog geen sprake. 'Ik weet altijd zeker wat ik moet doen. We moeten ons kwalificeren voor Rusland, dat gaat ons lukken.'

Een dag later had de 67-jarige oud-trainer van onder meer Roda JC Kerkrade een ander inzicht. 'Het lijkt me beter voor iedereen als ik stop', valt te lezen op het officiële Twitter-account van de Algerijnse nationale ploeg. Leekens tekende eind oktober nog een contract tot februari 2019, maar De Woestijnvossen moeten de jacht op een WK-ticket vervolgen zonder hem en zijn staf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.