Leekens mist De Camargo, Hazard traint weer mee

Voor het eerst sinds 2002 hoopt België zich weer eens te plaatsen voor een groot toernooi. Bij een uitzege op Duitsland dinsdag plaatst de ploeg van bondscoach Georges Leekens zich voor het EK van volgend jaar in Oekraïne en Polen, maar Igor De Camargo kan de Rode Duivels daar niet bij helpen.

Leekens mist De Camargo, Hazard traint weer mee

De aanvaller, de enige speler die Duitsland-keeper Manuel Neuer (Bayern München) dit seizoen wist te passeren in de Bundesliga, liep maandag een knieblessure op tijdens de training. 'Een spijtige zaak, want Igor was heel sterk bezig. Hij was erg belangrijk voor onze speelwijze. Nu moeten we herschikken. We moeten rustig bekijken hoe we dit zullen oplossen', reageerde Leekens.

Goed nieuws kreeg hij wel over Eden Hazard (foto), die meetrainde en mogelijk inzetbaar is in Düsseldorf. 'Het is goed dat hij op het veld stond. Hij heeft meegespeeld in een partijtje, maar zonder risico's te nemen. Lopen is voor hem geen probleem, maar hij durfde niet te trappen met zijn linkervoet. Dinsdag tegen Duitsland kunnen er wél risico's worden genomen. Maar dat zal ik samen met Eden bespreken, in overleg met onze medische staf.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's