Leegloop NAC houdt aan: Gorter vertrekt transfervrij

Reacties

Na Sjoers Ars vertrekt ook Donny Gorter bij NAC Breda. De 28-jarige linksback maakt gebruik van een optie in zijn contract die het mogelijk maakt onder zijn nog één jaar doorlopende verbintenis uit te komen.

Leegloop NAC houdt aan: Gorter vertrekt transfervrij

Gorter keerde vorig jaar terug bij NAC, nadat hij bij AZ buiten de boot was gevallen. In Breda kwam de voormalig jeugdinternational wel aan spelen toe getuige 25 competitieduels. Omdat NAC hem een verlaagd salaris in het vooruitzicht had gesteld voor komend seizoen, heeft de in Zwitserland geboren linkspoot nu besloten te vertrekken.

'Donny kiest op dit moment in zijn loopbaan voor zichzelf en dat waarderen wij', vertelt technisch directeur Hans Smulders op de NAC-website. Waar de toekomst van Gorter ligt, is nog niet duidelijk. Dat is wel het geval bij Ars. De 32-jarige spits heeft voor twee seizoenen getekend bij het Hongaarse Szombathelyi Haladás.

Inmiddels kan wel worden gesteld dat er sprake is van een ware leegloop bij NAC na het mislopen van promotie naar de Eredivisie. Joey Suk en Kevin Brands verkasten naar het wel gepromoveerde Go Ahead Eagles, Uros Matic (Sturm Graz) en Kenny van der Weg (Ross County) kozen voor een buitenlands avontuur, AZ haalde Mats Seuntjens en Jelle ten Rouwelaar stopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.