Leeds United meldt zich bij Excelsior voor Botaka

Reacties

Jordan Botaka gaat zijn carrière waarschijnlijk vervolgen in Engeland. Leeds United praat met Excelsior over een transfer van de 22-jarige aanvaller.

Leeds United meldt zich bij Excelsior voor Botaka

Leeds United had aanvankellijk NEC-aanvaller Anthony Limbombe op het oog als offensieve versterking, maar het bod van de club uit het Championship kon de Nijmeegse club niet overtuigen. Daarop werd overgeschakeld naar Botaka.

Excelsior-directeur Ferry de Haan bevestigt aan Voetbal International dat de Kralingse club in gesprek is met Leeds United. De 22-jarige Congolees, die in 2013 debuteerde in de hoofdmacht van Excelsior, speelt zaterdag daarom mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Excelsior. Trainer Fons Groenendijk heeft hem een basisplaats gegeven in de wedstrijd tegen De Graafschap.  

De Rotterdammers hebben Stanley Elbers op het oog als opvolger van Botaka. De 23-jarige aanvaller staat momenteel nog onder contract bij Eerste Divisionist Helmond Sport. Elbers kampt momenteel overigens met een hamstringblessure. Die houdt hem nog zeker een maand aan de kant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.