Lecce beëindigt zegereeks Internazionale in Serie A

Laagvlieger Lecce heeft zondagmiddag in de Italiaanse competitie voor een daverende verrassing gezorgd door Internazionale te verslaan. Wesley Sneijder speelde maar een helft mee. AS Roma en doelman Maarten Stekelenburg moesten genoegen nemen met een puntje.

Lecce – Internazionale 1-0Voor aanvang van het duel wees helemaal niets op een zege van de toen nog nummer negentien van de Serie A. Internazionale had immers de laatste zeven competitieduels in een zege omgezet en Lecce zou de achtste overwinning in die succesreeks moeten worden.

Wesley Sneijder kreeg van trainer Claudio Ranieri een basisplaats, maar kon een nederlaag niet voorkomen. De Oranje-international bleef tijdens de rust achter in de kleedkamer. Op dat moment stond Inter al met 1-0 achter. Vijf minuten voor het rustsignaal schoot Guillermo Giacomazzi knap raak nadat hij de bal al even fraai had aangenomen.

Ondanks verwoede pogingen kwam Internazionale in het tweede bedrijf niet meer langszij. Zodoende zakken de Milanezen een plaatsje naar de vijfde stek ten faveure van Lazio. De achterstand op koploper Juventus is nog steeds negen punten. Lecce pakt uitermate nuttige punten in de strijd tegen degradatie.

AS Roma – Bologna 1-1In de eerste helft vielen er in Rome geen treffers te noteren. Dat gebeurde wel na de rust. Na 57 minuten werd Stekelenburg op hopeloze wijze in de steek gelaten door zijn defensie. Een verre trap van Bologna-goalie Jean-François Gillet belandde zomaar bij Marco Di Vaio die zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd op de Oranje-international af mocht stormen. Stekelenburg had geen antwoord op de inzet van de geroutineerde spits.

Lang hoefde Stekelenburg niet naar de achterstand op het scorebord te kijken. Miralem Pjanic bracht vijf minuten na het openingsdoelpunt de partijen weer in evenwicht. Bij die puntendeling bleef het in Rome, waardoor de plaatselijke AS nog steeds zesde is. Bologna vertoeft aan de onderkant van de middenmoot. Chievo - Lazio Roma 0-3 Lazio heeft zich hersteld van de nederlaag tegen Internazionale van vorige week. Op bezoek bij Chievo waren de Romeinen een maatje te groot. Lazio maakte het zichzelf lange tijd wel onnodig lastig.

Op 21 december 2011 stonden Lazio en Chievo nog tegenover elkaar. Destijds eindigde het duel zonder treffers. Zondag was een doelpunt van Hernanes genoeg voor een vroege voorsprong. In de twintigste minuut was de aanvallende middenvelder trefzeker.

Doordat Lazio verzuimde de marge te verdubbelen bleef de spanning tot het einde aanwezig. Pas in de slotfase liepen de Romeinen uit. Goaltjesdief Miroslav Klose vond binnen twee minuten twee keer het net: 0-3. Lazio stijgt ten koste van Inter één plaats op de ranglijst door de overwinning. De Azzurri staan op de vierde plaats in de Serie A. Genoa - Napoli 3-2 Het wil dit jaar nog niet bepaald lukken met Napoli. De afgelopen twee wedstrijden werd tegen Bologna en Siena gelijkgespeeld, op bezoek bij Genoa ging de ploeg opnieuw onderuit.

Na een half uur keken de bezoekers tegen een achterstand aan. Rodrigo Palacio zette Genoa op voorsprong. Vijf minuten later was Alberto Gilardino verantwoordelijk voor de 2-0. Toen opnieuw Palacio trefzeker was, in de zeventigste minuut, leek het doek definitief gevallen voor Napoli.

Via Edinson Cavani en Ezequiel Lavezzi kwam de nummer zeven uit de Serie A nog wel terug tot 3-2. Er was echter te weinig tijd voor de Napolitanen om nog een puntje uit het vuur te slepen.

Napoli blijft zevende staan in Italië met veertien punten achterstand op koploper Juventus. Genoa gaat Fiorentina voorbij en staat negende.

Overige uitslagen Palermo - Novara 2-0Fiorentina - Siena 2-1Cesena - Atalanta Bergamo 0-1 Foto: VI Images