Lazovic brengt PSV in slotfase verlossing

Lang slaagde PSV er niet in om te scoren. De ploeg kreeg veel kansen, maar pas in de slotfase trof Danko Lazovic doel voor de bevrijdende 1-0. Daar bleef het bij.

Met Timmy Simons in de basiself begon PSV tegen SC Heerenveen dat door diverse blessures besloot om 4-4-2 te spelen. Dit ging ten koste van Gerald Sibon die volgens coach Jan de Jonge onvoldoende uit de verf komt in dat systeem.

De eerste helft bracht weinig boeiends. Otman Bakkal claimde een strafschop, maar zijn duik over Brian Vandenbussche was in de ogen van scheidsrechter Jack van Hulten ongeloofwaardig. Christian Grindheim mocht niet klagen dat zijn tackle met gestrekt been op Lazovic slechts met geel werd bestraft.

Na de hervatting pakte PSV de zaken serieuzer aan. De ploeg van Fred Rutten drong de Friezen ver terug en creëerde veel kansen. Maar Lazovic, Nordin Amrabat en Ibrahim Afellay troffen net geen doel of vonden Vandenbussche op hun weg. In de 81ste minuut tuimelde de Friese vesting toch in.

De ingevallen Ola Toivonen raakte de paal en Lazovic ramde, uit de rebound, hard en precies de verlossende 1-0 op het scorebord. In de laatste tien minuten maakten de Eindhovenaren meer kans op uitbreiding van de score dan dat SC Heerenveen mocht denken aan de gelijkmaker.