Lazio zit morsende rivaal AS Roma op de hielen

Atalanta Bergamo heeft AS Roma op de valreep over de knie gelegd, waardoor Lazio de stadsgenoot in de Serie A tot op een punt is genaderd.

Atalanta Bergamo – AS Roma 2-1
AS Roma heeft op bezoek bij Atalanta Bergamo in het stof gebeten. De Romeinse formatie, met Kevin Strootman in de basis, kwam nog wel op voorsprong in de eerste helft. Diego Perotti benutte in de veertigste minuut een strafschop, die was toegekend na hands van Rafael Toloi. Na rust keerden de kansen. Mattia Caldara tekende in de 62ste minuut voor de gelijkmaker, waarna Franck Yannick Kessie in de extra tijd AS Roma in rouw dompelde. Atalanta verkleinde met de zege de achterstand op nummer twee AS Roma tot één punt.

Lazio – Genoa 3-1
Er was geen Nederlandse inbreng bij de zege van Lazio op Genoa. Stefan de Vrij is voorlopig nog uitgeschakeld, terwijl Wesley Hoedt en Ricardo Kishna zondag negentig minuten op de bank bleven. Op de snelle openingstreffer van Felipe Anderson had Genoa nog een antwoord via Lucas Ocampos. Maar de goals van Lucas Biglia (penalty) en Wallace in het laatste half uur brachten Lazio de drie punten, waardoor het optimaal profiteerde van de uitglijder van Roma. Het gat tussen de twee rivalen is nog maar één punt.

Empoli – Fiorentina 0-4
Fiorentina heeft zijn sterke reeks een vervolg gegeven. Het elftal van trainer Paulo Sousa verloor op 2 oktober voor het laatst en was tegen streekgenoot Empoli behoorlijk op dreef. Federico Bernardeschi liep in de 27ste minuut de 0-1 al binnen en na rust liep de schade alleen maar verder op voor Empoli.

Josip Ilicic verdubbelde uit een strafschop vroeg in de tweede helft al de marge. Vervolgens was het weer aan Bernardeschi. De Italiaan baande zich een weg door de Empoli-defensie en vuurde raak in de korte hoek: 0-3. Met zijn tweede goal van de middag zorgde Ilicic voor het slotakkoord. Fiorentina klimt zo naar de achtste plek. Empoli staat zeventiende.