Lazio zet met zege Milan-coach Inzaghi verder onder druk

Reacties

Ook in de strijd om de Coppa Italia ging AC Milan onderuit tegen Lazio (0-1), waardoor de positie van trainer Filippo Inzaghi nog meer onder druk komt te staan. Een ontslag lijkt nu echt onafwendbaar.

Lazio zet met zege Milan-coach Inzaghi verder onder druk

Volgens de toonaangevende sportkrant La Gazzetta dello Sport was de maat bij eigenaar Silvio Berlusconi vol nadat Milan zaterdag met 3-1 had verloren op bezoek bij Lazio. Een nieuwe nederlaag tegen de Romeinen zou fataal worden voor Inzaghi, die afgelopen zomer werd aangesteld als opvolger van Clarence Seedorf.

Maar weer ging het mis tegen Lazio, dat de volledige tweede helft met tien man speelde na twee gele kaarten voor Lorik Cana. Op slag van rust werd de verdediger van het veld gestuurd. Milan keek op dat moment tegen een achterstand aan, aangezien Lucas Biglia een strafschop had benut na hands van Michelangelo Albertazzi.

Met elf tegen tien probeerde Milan het wel, maar van een overtalsituatie was na rust nauwelijks iets te zien. Giampaolo Pazzini dacht nog wel even te hebben gescoord. Zijn - schitterende - treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Hetzelfde overkwam Alessio Cerci kort voor tijd. Daar konden wel vraagtekens bij worden gezet. Aan de andere kant mocht Milan van geluk spreken dat Lazio niet scherp was in de tegenaanval. Zo schoot Balde Keita op de paal.

Het doelpunt van Biglia (foto) bleek echter genoeg voor de bezoekers om ten koste van Milan - waar Marco van Ginkel kort voor tijd als invaller binnen de lijnen kwam en de geblesseerde Nigel de Jong ontbrak - de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. Voor Inzaghi breekt er een spannende periode aan, want de kans is groot dat deze wedstrijd zijn laatste was als trainer van Milan.

Het Lazio van de geblesseerde verdedigers Edson Braafheid en Stefan de Vrij plaatste zich als eerste club voor de halve finale van de strijd om de Coppa Italia. Zes keer eerder wonnen de Romeinen dat toernooi, in 2013 voor het laatst.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.