Lazio wint hete derby tegen AS Roma

Giuseppe Papadopulo kan voorlopig niet stuk bij de aanhang van Lazio Roma, want de debuterende coach won de derby tegen het gehate AS Roma: 3-1.

Lazio wint hete derby tegen AS Roma

Het treffen tussen de twee clubs uit Rome was een heetgebakerde aangelegenheid. Paolo Di Canio was vooral zeer emotioneel aanwezig en toonde af en toe fraaie staaltjes. Zijn ploeggenoten Emanuele en Antonio Filippini vielen op door tomeloze inzet en de flinke hoeveelheid trappen en tackles die ze uitdeelden en incasseerden. En natuurlijk was er Francesco Totti die vaker op de grond lag dan dat 'ie voetbalde en links en rechts een gemene tik uitdeelde.

Ook Totti was een keer slachtoffer, zij het van vuurwerk dat de aanhang van Lazio op het veld had gegooid. Totti vermoedde dat het om een onschuldige rookbom ging, maar op het moment dat hij het vuurwerk wilde opruimen, ontplofte het. Een minuut op vijf zat de aanvoerder stil op het gras met handen op zijn oren.

Er werd ook nog gevoetbald, en dat deed Lazio het best. De ploeg van Papadopulo heerste in het boeiende duel en kwam in de 37ste minuut verdiend op voorsprong via een fraaie volley van Paolo Di Canio. Onverwacht kwam AS Roma halverwege de tweede helft langszij door een slimme kopbal van de verder onzichtbare Antonio Cassano.

Maar de defensie van Roma rammelde dusdanig dat Lazio in het laatste kwartier nog twee keer profiteerde. Eerst zorgde Cesar met een prachtige diagonale uithaal voor 2-1. En Tomasso Rocchi rondde beheerst een steekpass van Fabio Liverani af, door doelman Ivan Pelizzoli te omspelen en de bal in het lege doel te schuiven: 3-1.

Bekijk hier al onze video's