Lazio vervangt Pioli door jongste Inzaghi

Reacties

Lazio heeft trainer Stefano Pioli ontslagen na de 1-4 nederlaag tegen vijand AS Roma. Hij wordt opgevolgd door Simone Inzaghi, die werkzaam was als trainer van de hoogste jeugdploeg.

Lazio vervangt Pioli door jongste Inzaghi

Pioli werd medio 2014 aangesteld als trainer van Lazio. Hij kende een extreem succesvol debuutseizoen, want tegen alle verwachtingen in loodste hij de Biancocelesti naar de derde plaats in de Serie A. Die goede prestaties gaf Lazio deze jaargang geen vervolg, want na de verliespartij tegen Roma staan de hoofdstedelingen achtste.

Lazio heeft Inzaghi gekozen als opvolger van Pioli. De 39-jarige Inzaghi heeft in eerste instantie een contract tot het einde van het seizoen gekregen. Hij is de jongere broer van Filippo Inzaghi, die als spits en trainer actief was voor AC Milan. De oudste Inzaghi-telg werd na vorig seizoen ontslagen en zit sindsdien zonder club.

Voor Simone Inzaghi wordt het trainerschap bij Lazio zijn eerste klus als zelfstandig oefenmeester. De drievoudig international kwam tussen 1999 en 2010 als speler uit voor de huidige club van Wesley Hoedt, Edson Braafheid, Stefan de Vrij en Ricardo Kishna.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.