Lazio verslaat Siena in bekertoernooi pas na penalty's

Lazio heeft zich na strafschoppen geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de Coppa Italia ten koste van Siena, dat na het recente ontslag van Serse Cosmi onder de nieuwe trainer Giuseppe Iachini de aanvankelijke voorsprong pas in de laatste minuut weggaf (1-1).

Lazio kwam in de vijfde minuut van de blessuretijd langszij door een rake kopbal van verdediger Mickaël Ciani. De Fransman had eerder in de 56ste minuut de bal via ploeggenoot Lorik Cana nog in zijn eigen doel geschoten.

Nadat Ciani een verlenging had afgedwongen, kwamen beide teams ondanks enkele goede mogelijkheden niet meer tot scoren. In de noodzakelijke strafschoppenserie was Lazio verreweg de sterkte: 4-1.

Namens Siena stuitte zowel Simone Vergassola als Marcelo Larrondo op keeper Juan Pablo Carrizo, terwijl Stefano Mauri, Christian Ledesma, Sergio Floccari en Libor Kozak wel raak schoten voor Lazio.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.