Lazio verslaat AC Milan, Miccoli en Milito imponeren

Veel spektakel in de 21-ste speelronde van de Serie A. AC Milan ging onderuit bij Lazio, terwijl Fabrizio Miccoli en Diego Milito bij Inter-Palermo op dreef waren. Maarten Stekelenburg verloor met AS Roma.

Lazio - AC Milan 2-0Tot een kwartier voor tijd was de wedstrijd tussen Lazio en AC Milan het etiket topper niet waard. In Rome liet de thuisclub weinig zien, maar ook Milan - waar alleen Mark van Bommel in de basis begon, terwijl Urby Emanuelson en Clarence Seedorf in de 66ste minuut het veld in kwamen - overtuigde allerminst.

Maar in de 76ste minuut zette Hernanes Lazio vrijwel uit het niets op voorsprong. Milan reageerde door Van Bommel te vervangen door spits Maxi López, maar vijf minuten voor tijd beslisten de Romeinen de wedstrijd na een vlijmscherpe counter. Hernanes bezorgde de bal tot bij Senad Lulic, die behield het overzicht en legde terug op Tommaso Rocchi die van dichtbij de 2-0 maakte.

Internazionale - Palermo 4-4De wedstrijd tussen Internazionale en Palermo, waarin Wesley Sneijder in de basis begon aan de kant van de thuisclub, kende twee grote uitblinkers: Miccoli en Milito. Op aangeven van Miccoli zette Andrea Mantovani Palermo in de zeventiende minuut op voorsprong, maar Milito maakte vijf minuten later gelijk.

Zeven minuten na rust zorgde Miccoli zelf voor de 1-2, maar opnieuw Milito maakte drie minuten later uit een strafschop 2-2. Na ruim een uur kwam Inter voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en opnieuw was het Milito die scoorde. Nadat Miccoli voor de 3-3 had gezorgd in de 66ste minuut, maakte Milito drie minuten later de 4-3. Het slotakkoord was echter voor Miccoli, die vijf minuten voor tijd de eindstand bepaalde op 4-4.

Cagliari - AS Roma 4-2AS Roma aasde op revanche tegen Cagliari, dat aan het begin van het seizoen met 2-1 won in het Romeinse Stadio Olimpico. Thiago Ribeiro wist Maarten Stekelenburg echter al na zes minuten te passeren, maar Roma kwam knap terug. Juan en Fabio Borini zorgden ervoor dat het na ruim een half uur 1-2 stond, maar nog voor rust trok Mauricio Pinilla de stand weer gelijk.

Daar bleef het niet bij op Sardinië, want Thiago Ribeiro zorgde in de 49ste minuut voor een nieuwe voorsprong. In blessuretijd moest Stekelenburg nog voor de vierde keer de bal uit het net grabbelen, want de voor Thiago Ribeiro ingevallen Albin Ekdal maakte er nog 4-2 van.

Overige uitslagenUdinese - Lecce 2-1Napoli - Cesena 0-0 Foto: VI Images