Lazio verliest op Sicilië kostbare punten tegen Palermo

Lazio heeft op bezoek bij Palermo pijnlijk puntenverlies geleden. In de slotminuten maakte het een opgelopen achterstand goed: 2-2. Arbiter Gianluca Rocchi heeft geen goede beurt gemaakt bij de Romeinen; hij keurde onterecht een treffer af.

In de tiende minuut was het raak voor de bezoekers. Christian Ledesma speelde met een lange pass Sergio Floccari knap vrij, die met zijn hoofd de bal in het doel liet belanden.

In de tweede helft leek Floccari zijn en Lazio's score te verdubbelen. Hij ging een combinatie aan met Stefano Mauri en schoot de bal in het net. De arbiter keurde de treffer onterecht af wegens buitenspel. Dat besluit bleek van belang voor het verdere verloop van het duel.

Nog geen tien minuten later stond Lazio namelijk achter. Eerst tikte Arevalo Rios de bal bij de tweede paal binnen na een voorzet van Andrea Dossena. Een minuut later was Paulo Dybala het eindstadion na goed voorbereidend werk van Fabrizio Miccoli: 2-1.

Vijf minuten voor tijd kreeg Lazio zijn tweede treffer alsnog. Hernanes schoot een strafschop binnen nadat Floccari naar de grond was gewerkt.

Door het gelijkspel komen de Romeinen op 43 punten. Juventus krijgt later vanavond de kans om de voorsprong weer van twee naar vijf punten te tillen, als het in eigen huis wint van Udinese.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.