Lazio ten koste van Catania in halve finale Coppa Italia

Lazio heeft zich dankzij een 3-0 overwinning tegen Catania geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia. De Romeinse succesploeg verlengde zijn ongeslagen reeks tot dertien officiële duels.

Catania raakte in het begin via een schot van Mariano Izco nog wel het aluminium, maar het was Lazio dat de dienst uitmaakte. Dat leverde na een half uur de openingsgoal op. Stefan Radu dook bij de eerste paal op en de Roemeense linksback kopte raak uit een corner van Antonio Candreva.

Na rust verdubbelde spelmaker Hernandes (foto) de marge. Na een dribbelactie van aanvaller Sergio Floccari, die Miroslav Klose in de spits verving, passeerde hij Catania-keeper Alberto Frison met een rollertje. In blessuretijd troefde Hernanes de Siciliaanse sluitpost nogmaals af. Na een slimme schaarbeweging tikte hij koel de 3-0 binnen.

Woensdag wordt bekend wie later deze maand de tegenstander is van Lazio, dat momenteel tweede staat op de Italiaanse ranglijst. Serie A-koploper Juventus neemt het in eigen stadion op tegen AC Milan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.