Lazio slaat aanval van Napoli op derde plek in Serie A af

Lazio houdt Napoli achter zich en blijft derde in de Serie A. Lazio won nipt van Cagliari, terwijl Napoli een 2-0 voorsrpong uit handen gaf tegen Catania.

Napoli - Catania 2-2Napoli-Catania was een wedstrijd met veel kansen. Geen wonder aangezien de twee ploegen aanvallend voetbal propaganderen. Toch vielen de goals pas na rust. Blerim Dzemaili en topscorer Edinson Cavani zette de thuisploeg verdiend op 2-0. Napoli vergat daarna de wedstrijd definitief te beslissen.

Catania, zevende op de ranglijst en bezig aan een prima seizoen, vocht zich knap terug in het duel. Eerst maakte Nicolas Spolli en kwartier voor tijd de aansluitingstreffer. Vijf minuten voor het einde bezorgde Davide Lanzafame zijn ploeg een punt.

Napoli heeft nu, evenals Udinese, 48 punten. Drie minder dan Lazio.

Lazio - Cagliari 1-0Het gemis van Miroslav Klose liet zich bij Lazio direct voelen. De Duitse spits is de komende maand niet inzetbaar en het scoren was direct een probleem bij de Romeinen. Lazio had wel een overwicht, maar een afmaker ontbrak.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat een centrale verdediger redding moest brengen. Modibo Diakité was twee minuten voor tijd trefzeker en bezorgde Lazio de zege. Cagliari drong in de blessuretijd nog aan, maar tevergeefs.

Overige duels:Atalanta Bergamo - Bologna 2-0Genoa - Fiorentina 2-2Novara - Lecce 0-0Cesena - Parma 2-2Chievo Siena 1-1 Foto: VI Images