Lazio op punt van Juventus na zege op Cagliari

Lazio nestelde zich op een gedeelde tweede stek in de Serie A. Door de 0-3 zege bij Cagliari kwamen de Romeinen op gelijke hoogte met Udinese, op één punt van koploper Juventus.

In de eerste helft viel er weinig te genieten voor beide doelen. Het aantal doelpogingen na 45 minuten bedroeg nul voor Cagliari en drie voor Lazio. De gasten sprongen echter uiterst effectief met de kansen om. Zes minuten voor rust haalde Senad Lulic met rechts doeltreffend uit, vijf minuten later kopte spits Miroslav Klose een voorzet van Djibril Cissé in.

De teller van de Duitse spits in de Serie A staat nu op zes. Alleen Antonio Di Natale van Udinese (zeven) scoorde vaker. Klose had na rust de kans meer doelpunten te maken. De Duitser was net als heel Lazio echter slordig. De overwinning kwam nooit in gevaar. Cagliari, gedeeld zevende in de Serie A, drong in het laatste kwartier tevergeefs aan. Met zijn eerste competitietreffer van het seizoen besliste Tommaso Rocchi vlak voor tijd de wedstrijd. Zijn kopbal belandde nog op de lat, maar in de rebound schoot hij raak.

Lazio is (samen met Juventus) na AC Milan de meest productieve ploeg in de Serie A. Beide ploegen scoorden vijftien keer, Milan was al negentien keer succesvol. Foto: VI Images