Lazio nummer twee Serie A dankzij treffers Klose

De Italiaanse Serie A wordt zeker een dag aangevoerd door Lazio. De Romeinen wonnen op bezoek bij Lecce, waardoor zij de koppositie overnamen van AC Milan.

Lecce - Lazio 2-3Lazio begon niet goed aan de wedstrijd en zag Lecce kans na kans krijgen. In de twaalfde minuut kwam de thuisploeg ook op voorsprong, toen doelman Federico Marchetti een strafschop veroorzaakte. David Di Michele bleef koel van elf meter en schoot de 1-0 binnen. In de 28ste minuut trok Miroslav Klose de stand echter gelijk op aangeven van Mobido Diakitè.

Lecce bleef de betere ploeg, maar kort na rust kreeg de ploeg van debuterend trainer Serse Cosmi opnieuw een tegenvaller te verwerken toen Lorik Cana de 1-2 binnen schoof. Stefano Ferrario kopte na een uur echter de gelijkmaker binnen en de wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar daar dacht Klose anders over. De Duitse spits zorgde in de 87ste minuut koppend voor de 2-3.

Overige uitslagSiena - Genoa 0-2 Foto: VI Images