Lazio naar tweede plek door overwinning op Bologna

Lazio heeft de tweede plaats gegrepen in de Serie A door met 2-0 te winnen van Bologna. Aan de zege op de laagvlieger was niets af te dingen.

De ploeg uit Rome nam namelijk vanaf de aftrap het initiatief en gaf deze nauwelijks meer uit handen. De eerste treffer, na 23 minuten, was echter een presentje van de thuisploeg. Een vrije trap van Hernanes werd door Bologna-speler Robert Acquafresca ongelukkig met de knie in het eigen doel gewerkt.

Kort na rust bouwde Lazio de score uit naar 2-0. Djibril Cissé gaf de pass, Senad Lulic (foto) rondde af. Terwijl Bologna alleen wat dreiging had uit standaardsituaties, kreeg Cissé de kans om voor Lazio de derde te maken, maar de Franse aanvaller schoot van dichtbij over bij een counter. Foto: VI Images