Lazio en Sampdoria mogen toch Europa in

Reacties

Lazio en Sampdoria zijn komend seizoen gewoon op Europees niveau te bewonderen. De deelname van de Italiaanse clubs was onzeker in verband met oude omkopingszaken.

Lazio en Sampdoria mogen toch Europa in

De UEFA publiceerde donderdag een overzicht met alle deelnemers aan de Europese clubtoernooien voor komend voetbaljaar. De namen van de twee Italiaanse ploegen prijken ook op de lijst. Daarmee lijkt een einde te komen aan de geruchten over Europese uitsluiting.

In Rome zal opluchting heersen, want de Italiaanse hoofdstad vaardigt komend seizoen twee deelnemers af voor de Champions League. AS Roma stroomt in de groepsfase in, terwijl Lazio in de laatste kwalificatieronde in actie komt. Lange tijd hingen de mogelijke gevolgen van een omkoopzaak uit 2011 boven het hoofd van de nummer drie van de Serie A.  Een wedstrijd van de werkgever van Stefan de Vrij en Edson Braafheid (en per 1 juli ook Wesley Hoedt) tegen Genoa is middelpunt van een zaak tegen Hristiyan Illievski, een voormalige matchfixer.

De UEFA stelde ook een onderzoek in naar Sampdoria vanwege een matchfixingzaak uit 2011. De nummer zeven van de Serie A heeft zijn Europese ticket te danken aan stadgenoot Genoa, dat vanwege financiële problemen geen internationaal voetbal mag spelen. Buurman Sampdoria kampt weer met heel andere problemen. De bewuste omkooppraktijken leverden de Blucerchiati bij de start van het seizoen 2012/13 al puntenaftrek op.  De club stroomt in de derde kwalificatieronde van de Europa League in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.