Lazio en Palermo boeken simpele zeges

Palermo blijft koploper in de Serie A na een eenvoudige zege tegen Torino. Siena raakte achterop na een nederlaag tegen hekkensluiter Reggina.

Lazio en Palermo boeken simpele zeges

Palermo-Torino 3-0Palermo kende weinig problemen met Torino, of het moet zijn dat uitblinker David Di Michele per brancard van het veld moest. Dat gebeurde op het moment dat eindstand al was bereikt. Ook een andere doelpuntenmaker, Eugenio Corini, moest zich met een blessure laten vervangen.

Corini had de score geopend voor de koploper in de Serie A. De middenvelder stond op de goede plaats om een mislukt schot van Fabio Simplicio toch tot doelpunt te promoveren. Di Michele zorgde voor 2-0 met een wippertje over de uitkomende doelman Christian Abbiati. Amauri bepaalde de eindstand met zijn zesde seizoenstreffer op 3-0.

Siena-Reggina 0-1Siena liet het verrassend afweten tegen hekkensluiter Reggina. De thuisclub was acht duels zonder nederlaag gebleven. Een benutte strafschop van Rolando Bianchi bracht daar verandering in. Reggina schudde op elfde speeldag de last van vijftien minpunten van zich af en staat nu op nul.

Catania-Livorno 3-2Catania is een van de revelaties dit seizoen in de Serie A en onderstreepte dat met een 3-2 zege op Livorno. In de slotseconden besliste Giorgio Corona het duel in het voordeel van de promovendus met een van richting veranderd schot. Beide ploegen hebben nu zestien punten en bezetten de plaatsen zes en zeven.

Lazio Roma-Udinese 5-0Na vijf duels zonder zege, trok Lazio weer eens aan het langste eind. En hoe, Udinese werd met liefst 5-0 aan de kant gezet. Tommaso Rocchi en ex-Udinese-middenvelder Stefano Mauri scoorden beiden tweemaal. International Massimo Oddo (foto) maakte het vijftal goals compleet door een vrije trap binnen te schieten.

Bekijk hier al onze video's