Lazio droomt met talisman De Vrij van Champions League

Reacties

Stefan de Vrij en Lazio stevenen in supervorm af op een topklassering. De Nederlandse verdediger heeft zich geruisloos ontpopt tot een van de steunpilaren van de Biancocelesti.

Lazio droomt met talisman De Vrij van Champions League

Mede dankzij De Vrij's solide verdedigende optreden maakte Lazio maandag gehakt van concurrent Fiorentina (4-0). Mohamed Salah, een van de Serie A-sensaties van 2015, lag aan de ketting bij de mandekker uit Ouderkerk aan den IJssel. Door de zege stootte Lazio het Napoli van Jonathan De Guzman van de derde plaats, een plek die aan het einde van het seizoen goed is voor een plek in de voorronde van de Champions League.

Van de 26 competitieduels die Lazio speelde miste De Vrij er drie en niet geheel toevallig gingen al die wedstrijden (tegen Napoli, Cesena en Udinese) verloren. Trainer Stefano Pioli heeft hem niet voor niets zo hoog zitten. Van de vijf centrumverdedigers die de coach tot zijn beschikking heeft, is De Vrij de enige die meer dan twintig wedstrijden speelde. Mits fit, speelt de Nederlander altijd.

Perfect
'Dit was bijna de perfecte wedstrijd', jubelde Pioli na de 4-0 zege op Fiorentina. 'Als we elke wedstrijd op deze manier spelen, kunnen we het iedereen heel moeilijk maken. Kunnen we zelfs tweede worden? Wie weet... Het gat met AS Roma is niet groot (vier punten, red.). We bekijken het wedstrijd per wedstrijd.'

Met De Vrij als defensieleider won Lazio zijn vier laatste duels allemaal en hield het bovendien drie keer de nul. In deze vorm kunnen de Romeinen zich dit seizoen voor het eerst sinds 2007 plaatsen voor het miljoenenbal. Met De Vrij als talisman hoeven de Biancocelesti in elk geval geen spits te vrezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.