Lazio doet mede dankzij pareltje Parolo goede zaken

Lazio heeft donderdag in de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League gewonnen van Red Bull Salzburg: 4-2. De Oostenrijkers boden desondanks goed partij en zijn voor de return van volgende week zeker niet kansloos.

Lazio, met Stefan de Vrij in de basis, kende een droomstart toen Senad Lulic al na acht minuten de score opende. Dusan Basta gaf de bal voor. Ciro Immobile kon net niet bij de bal, maar achter hem dook Lulic op die alsnog afwerkte.

Basta had bij de gelijkmaker juist een negatieve hoofdrol toen hij met een slaande beweging op Moanes Dabour een strafschop veroorzaakte. Valon Berisha benutte de penalty. Voor rust kreeg Lazio nog een enorme kans op een nieuwe voorsprong, maar Sergej Milinkovic-Savic kopte een voorzet van Lulic net naast.

Al vroeg in de tweede helft was het alsnog raak voor Lazio en de goal mocht er zijn. Luis Alberto ontving de bal van Lulic en vond Marco Parolo, die de bal achter zijn standbeen langs in het doel werkte en de Romeinen op een 2-1 voorsprong zette.

Marco Parolo staat op het punt om Lazio op 2-1 te zetten.

Na zeventig minuten kwamen de bezoekers toch weer langszij via invaller Takumi Minamino, die op aangeven van Dabour scoorde. De Japanner stond nog geen minuut in het veld. Drie minuten later nam Lazio echter weer de leiding. Invaller Felipe Anderson rondde af na een solo. Immobile besliste de wedstrijd niet veel later al helemaal toen hij na een pass van Lucas Leiva de bal binnenschoof: 4-2.

De return is volgende week donderdag om 21.05 uur.