Lazio doet goede zaken in strijd om vierde plaats

Lazio heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van stadsgenoot AS Roma. Op bezoek bij Catania werd ruim gewonnen, waardoor voorronde Champions League dicht bij is voor Lazio.

Catania - Lazio 1-4Waar het duel tussen Lazio en Catania in Rome nog eindigde in 1-1, wonnen de Romeinen de uitwedstrijd met ruime cijfers. In de veertigste minuut opende Hernanes, die ook al tijdens de vorige ontmoeting trefzeker was, de score. Maar na rust kwam de thuisclub binnen een minuut weer op gelijke hoogte door een treffer van Ezequiel Schelotto.

Maar Lazio liet zich niet van de wijs brengen door deze tegenslag. Tien minuten na de gelijkmaker leidden de bezoekers opnieuw, dit keer dankzij Stefano Mauri (foto). Ondanks de jacht op de gelijkmaker van catania vielen er nog twee doelpunten aan de andere kant. Sergio Floccari en Mauro Zárate bepaalden de eindstand op 4-1 voor Lazio.

Door de uitzege heeft Lazio nu zestig punten uit 33 wedstrijden. Nummer vijf Napoli heeft vier punten minder, maar komt zondag nog in actie tegen Napoli. AS Roma staat zesde met 43 punten.

Overige uitslagenFiorentina - Juventus 0-0Lecce - Cagliari 3-3Chievo - Bologna 2-0Genoa - Brescia 3-0Cesena - Bari 1-0 Foto: VI Images