Lazio deelt gevoelige tik uit aan titelhouder Inter

Internazionale reist met een geknakt vertrouwen naar de strijd om de Wereldbeker. Lazio gaf de Italiaans en Europees kampioen weer stof tot nadenken (3-1).

Internazionale leek op de weg terug met zeges op FC Twente en Parma. Maar het herstel is broos getuige de terechte nederlaag die de Nerazzurri leden in Rome, waardoor de achterstand op koploper AC Milan alleen maar kan groeien.

Lazio kwam binnen een half uur met het nodige geluk op voorsprong. Inter-keeper Luca Castellazzi redde op een inzet van Sergio Floccari en kreeg daarbij op de doellijn hulp van Esteban Cambiasso. Via de borst van Giuseppe Biava verdween de bal toch in het Inter-doel.

Wesley Sneijder was met een vrije trap dicht bij de gelijkmaker, maar gezien het wedstrijdbeeld was de 2-0 van Mauro Zárate kort na rust logischer. Goran Pandev bracht op aangeven van Sneijder tegen zijn oude club de spanning nog wel terug, tot Hernanes twee minuten voor tijd een einde maakte aan de illusies van Inter.

Internazionale gaat met een slecht gevoel op weg naar de Verenigde Arabische Emiraten. Van 8 tot en met 18 december strijdt de Europees kampioen in Abu Dhabi om de Wereldbeker voor clubteams. Mogelijk ontbreekt dan ook Dejan Stankovic. De Serviër moest zich al in de eerste helft geblesseerd laten vervangen. Foto: VI Images