Lazio contracteert na De Vrij ook Braafheid

Reacties

Edson Braafheid heeft in Lazio een nieuwe club gevonden. De 31-jarige verdediger zat zonder club na zijn vertrek bij 1899 Hoffenheim en tekent in de Italiaanse hoofdstad een contract voor één seizoen.

Lazio contracteert na De Vrij ook Braafheid

Daarmee is Braafheid de tweede Nederlander die deze transferperiode de overstap maakt naar Lazio. Eerder legden de Romeinen Stefan de Vrij vast. De 22-jarige verdediger kwam voor 7,5 miljoen euro over van Feyenoord. Braafheid trainde op dat moment al drie weken mee bij Lazio.

De linksback, die ook centraal uit de voeten kan, kwam al in actie tijdens enkele oefenwedstrijden van de Biancocelesti. Braafheid stond de afgelopen drie jaar onder contract bij Hoffenheim, dat hem in het seizoen 2012/13 verhuurde aan FC Twente. Sinds zijn terugkeer speelde hij geen minuut meer voor de Duitse club.

In het seizoen 2003/04 begon Braafheid zijn profcarrière bij FC Utrecht en begin 2007 stapte hij over naar FC Twente, waar hij een transfer verdiende naar Bayern München. Daar brak hij nooit door en al tijdens zijn eerste seizoen werd hij verhuurd aan Celtic. Na twee jaar verkocht Bayern hem aan Hoffenheim.

Braafheid speelde tien keer voor het Nederlands elftal, waaronder een invalbeurt tijdens de verloren WK-finale van 2010 in Zuid-Afrika.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.