Lazio brengt ontslag Inzaghi bij AC Milan weer dichterbij

Reacties

AC Milan-coach Filippo Inzaghi moet vrezen voor zijn baan. De coach, en opvolger van Clarence Seedorf, verloor op bezoek bij Lazio met 3-1. Daardoor is de grootmacht van weleer na de winterstop nog altijd zonder zege.

Lazio brengt ontslag Inzaghi bij AC Milan weer dichterbij

Inzaghi stuurde in Rome voor de derde keer in competitieverband een basiself mét Marco van Ginkel het veld op. Zoals Nigel de Jong vanwege fysieke ongemakken ontbrak bij Milan, deed Edson Braafheid dat bij de thuisploeg. Stefan de Vrij keerde bij Lazio juist terug na een voetblessure.

Het duel startte voor de Rossoneri goed. Jérémy Menez schoot de bal na vier minuten koeltjes en tegendraads in de lange hoek. Die voorsprong behield Milan tot aan de rust, maar in de tweede helft draaide Lazio het duel in een tijdbestek van vijf minuten al snel volledig om. Marco Parolo volleerde na een voorzet van Miroslav Klose knap raak, waarna de Duitse goaltjesdief vier minuten later zelf toesloeg. Riccardo Montolivo wilde terugspelen op verdediger Philippe Mexès, maar gaf onbedoeld een assist op Klose. De spits bleef vervolgens ijskoud oog in oog met doelman Diego López: 1-2.

In de 69ste minuut volgde wel een eerste smetje op de zege van Lazio. De Vrij moest namelijk geblesseerd het veld verlaten. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoelang de Oranje-international dit keer aan de kant zal staan. Ook zonder de voormalige Feyenoorder hield Lazio stand en bepaalde Parolo de eindstand zelfs op 3-1. Bij die goal raakte Filip Djordjevic ook geblesseerd, het tweede smetje voor de Romeinen. Zondag zal moeten blijken of Lazio de derde stek, die aan het einde van het seizoen een ticket voor de voorronde van de Champions League oplevert, behoudt.

Tekenend
De misère van Milan wordt ondertussen alleen maar groter. Sinds de winterstop werd in de vier competitieduels nog niet gewonnen: Sassuolo (1-2), Torino (1-1) en Atalanta (0-1). De baan van Inzaghi staat zodoende flink op de tocht, aangezien de kritiek nog veel groter zal worden. Voorlopig is zijn ploeg achtste, maar zondag zullen er hoogstwaarschijnlijk weer wat plaatsjes ingeleverd worden. Bij Mexès sloegen in de blessuretijd de stoppen door. De Fransman greep Stefano Mauri, die na een klapje van de Milan-verdediger wel eerst zelf natrapte, bij de keel en kreeg daarvoor een rode kaart. Vervolgens liet hij zich helemaal gaan en probeerde hij als een krankzinnige Mauri in de houdgreep te nemen, hetgeen de schorsing van de Fransman alleen maar groter zal maken. Het slot was zodoende tekenend voor de situatie van Milan.

Overige uitslag
Cagliari-Sassuolo 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.