Late treffer houdt Wolfsburg kansrijk tegen Fulham

Een late tegentreffer houdt VfL Wolfsburg volop kansrijk. Fulham won op Craven Cottage met 2-1 en dat was verdiend.

Fulham en VfL Wolfsburg begonnen voorzichtig aan hun wedstrijd. De organisatie was heilig en kansen waren schaars in de eerste helft. De thuisploeg ontwikkelde een licht overwicht, maar werd zelden gevaarlijk.

Ook de tweede helft leek lang dezelfde kant op te gaan. Totdat iets binnen het uur Zoltan Gera Bobby Zamora bereikte. De spits had een prachtig gekruld schot in huis dat Diego Benaglio kansloos liet.

Gesterkt door de voorsprong bleef Fulham de aanval zoeken met al binnen drie minuten resultaat. Danny Murphy vond Zamora in het strafschopgebied en deze kon knap vasthouden en panklaar leggen voor Damien Duff die de 2-0 op het scorebord schoot.

Vanaf dat moment nam VfL Wolfsburg vol de wedstrijd in handen en perste er nog een slotoffensief uit. Een minuut voor tijd scoorde de ploeg de uitgoal die in Duitsland over een week cruciaal kan zijn. Alexander Madlung kopte een hoekschop van Zvjezdan Misimovic binnen.