Late treffer Eindhoven doet hoop Sparta slinken

Ondanks een gemiste strafschop en een blunder van keeper Tom Muyters heeft FC Eindhoven een betere uitgangspositie overgehouden aan de start van de play-offs tegen Sparta Rotterdam (1-1).

De resultaten op eigen veld boden Sparta Rotterdam weinig houvast voor een goede afloop van de start van de play-offs. In de eerste helft was duidelijk te zien dat de treurige reeks van negen nederlagen op rij op Het Kasteel zijn weerslag had op het spel.

FC Eindhoven etaleerde aanvankelijk de betere vorm, hetgeen ook tot uitdrukking kwam in de kansen. Zo moest Sparta-keeper Khalid Sinouh (foto) enkele minuten voor rust handelend optreden bij een schot van Nayib Lagouireh, die zijn poging uiteindelijk zag stranden op de lat.

Voor de Belgische aanvaller werd het door Sinouh een teleurstellende avond, want na een uur stopte de Marokkaanse doelman de strafschop van Lagouireh. De penalty was toegekend na vasthouden van Jens van Son door Nourdin Boukhari.

Sparta mocht dan het initiatief laten aan FC Eindhoven, de ploeg van trainer Gert Kruys putte moed uit de gestopte strafschop. Met name Huseyin Dogan onderstreepte dat met een vrije trap die rakelings naast ging, waar hij eerder de lat had geraakt.

Finn Stokkers bracht Sparta de begeerde voorsprong. De invaller zag in de 72ste minuut zijn opportunisme beloond worden toen hij Tom Muyters onder druk zette. De doelman van FC Eindhoven schoot de bal tegen Stokkers aan en tot ontsteltenis van de keeper verdween de bal in het Brabantse doel.

Maar voor Sparta bleek het niet voldoende voor de zege. Twee minuten voor het einde trok Anthony van den Hurk op aangeven van Lagouireh de stand gelijk, zodat het perspectief er anders uitziet. Vrijdag is de return in Eindhoven. De winnaar van de dubbele ontmoeting speelt tegen de nummer zeventien uit de Eredivisie voor een plek in de finale van de play-offs.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}