Late treffer Arteta behoedt Arsenal voor nieuwe domper

Arsenal heeft zich hersteld van het verlies tegen Norwich City. De ploeg van manager Arsène Wenger won de Londense derby tegen Queens Park Rangers, dankzij een omstreden doelpunt van Mikel Arteta: 1-0.

Late treffer Arteta behoedt Arsenal voor nieuwe domper

De beslissende treffer viel in de 83ste minuut uit een ouderwetse scrimmage. Waar QPR-doelman Júlio César nog een fantastische redding in petto had na een kopbal van Olivier Giroud, moest hij in derde instantie toch capituleren na het schot van Arteta. De treffer was discutabel aangezien de Spanjaard bij de doelpoging van Aaron Ramsey, die na Giroud gevaarlijk was in de scrimmage, buitenspel stond.

Queens Park Rangers speelde op dat moment met tien man, doordat Stéphane M'Bia het veld had moeten ruimen wegens natrappen op Thomas Vermaelen. Desondanks moest Arsenal-keeper Vito Mannone zijn ploeg in de slotfase nog meermaals voor een puntenverlies behoeden.

Het spel van Arsenal, waar Jack Wilshere na zeven maanden zijn rentree maakte, was allerminst overtuigend. De rode kaart in de tachtigste minuut leek een wake-up call, want pas daarna creëerde de ploeg van Wenger kansen.

Met de zege rekende Arsenal af met een teleurstellende reeks tegen Norwich City en Schalke 04 in de Champions League (respectievelijk 2-0 en 0-2). De overwinning in de derby is de vierde dit seizoen voor Arsenal, dat vierde staat in de Premier League. QPR blijft hekkensluiter.

Overige uitslagenStoke City – Sunderland 0-0Reading – Fulham 3-3Wigan Athletic – West Ham United 2-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's