Late strafschop brengt AS Roma de overwinning

AS Roma ontsnapte aan een puntverlies bij Lecce. Een penalty bood in blessuretijd soelaas voor de club van trainer Vincenzo Montella (1-2).

Lecce incasseerde dit seizoen in het laatste kwartier zeventien treffers. Ook tegen AS Roma ging het in de slotfase mis voor de degradatiekandidaat. Door een bestrafte handsbal van Gianni Munari glipte een punt de thuisploeg door de vingers.

David Pizarro voorkwam in de laatste minuut vanaf de strafschopstip puntverlies voor AS Roma. Maar de penalty zal de gemoederen bij de Romeinse club nog wel even bezighouden. Marco Boriello en Pizarro steggelden over wie de strafschop mocht nemen, waarbij de eerste door aanvoerder Daniel de Rossi moest worden weggehouden. Foto: VI Images