Late goal Maribor brengt CL-hoop Spartak ernstig in gevaar

Even leek het erop dat Spartak Moskou met Quincy Promes volop in de race zou blijven voor de volgende ronde van de Champions League, maar in blessuretijd gaven ze de zege weg tegen NK Maribor, 1-1.

Voorafgaand was Liverpool met acht punten de koploper in Groep E. Sevilla volgde op zeven punten, Spartak vijf en NK Maribor had slechts één punt verzameld. Door een overwinning zou de ploeg van Quincy Promes volop in de race blijven voor een ticket naar de volgende ronde.

De thuisploeg nam gelijk het initiatief in de wedstrijd met een waarschuwingsschot van Mario Pasalic tot gevolg. Daarna liet Maribor het balbezit aan Spartak, dat het overwicht niet in kansen wist om te zetten. De ploeg probeerde het voornamelijk via hoge voorzetten vanaf de zijkant, maar dat resulteerde niet in hele grote kansen. Spits Zé Luís was er nog het dichtst bij, maar hij kopte de bal in kansrijke positie ver naast.

Het vuurwerk moest daardoor in de tweede helft komen. En dat gebeurde ook direct. Het was echter verrassend genoeg Maribor met de eerste grote kans. Uit een goed aangesneden vrije trap van invaller Dare Vrsic raakte Marko Suler de paal. Uit de daaropvolgende aanval schoot Vrisic nu zelf op goal, maar dat schot zeilde net over.

Nadat Maribor was uitgeraasd, nam Spartak de regie weer over in de wedstrijd, maar lange tijd kwam het niet veel verder dan zwakke afstandschoten van Fernando, Denis Glushakov en Quincy Promes. De Nederlands international speelde een wat ongelukkige wedstrijd en werd nauwelijks gevaarlijk.

Met nog ruim twintig minuten te gaan begon het slotoffensief van Spartak. De Slovenen werden vastgezet in en rond hun eigen zestienmetergebied. In de 76ste minuut was spits Zé Luís dichtbij de voorsprong, maar zijn kopbal miste wederom richting. Nadat even later ook zijn derde koppoging finaal de mist in ging, leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen.

De Braziliaanse spits nam echter revanche. In de 82ste minuut kreeg hij de bal aangespeeld in het vijfmetergebied en hij rondde eenvoudig af. In de slotminuten zette Maribor toch nog even aan en met succes. Spits Tavares ging de één-twee aan met Vrsic, zette de bal laag voor, waarop Jasmin Mesanovic eenvoudig de bal intikte.

Door het gelijkspel blijft Spartak achter op Sevilla en Liverpool. En met een uitwedstrijd op het programma in Engeland lijkt de kans klein dat Promes ook nog in de knock out-fase van de Champions League in actie komt.