Late flater van Krul helpt Willem II naast AZ

Willem II heeft op het nippertje een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AZ: 1-1. De Tilburgse gelijkmaker viel diep in de extra tijd.

Voor de voetballiefhebbers in het bij lange na niet uitverkochte Koning Willem II-stadion viel er zondag niet veel te genieten. AZ, dat smaakmaker Alireza Jahanbakhsh miste vanwege een lichte blessure, leek de midweekse wedstrijd tegen Olympique Lyon (1-4) in de Europa League nog in de benen te hebben, want het spel tegen Willem II was verre van overtuigend. AZ leek na een discutabel eigen doelpunt van Jordens Peters de winst te pakken, maar in de slotfase trok Willem II de stand toch nog gelijk.

In de zeventigste minuut was Peters de schlemiel bij de thuisploeg. Willem II-doelman Kostas Lamprou werd bij een hoekschop gehinderd door Wout Weghorst, maar arbiter Dennis Higler floot daar niet voor. De kopbal van Derrick Luckassen die volgde belandde via het been van Peters in het doel van Willem II. Lamprou kreeg in alle commotie na de treffer nog een gele kaart vanwege commentaar op de leiding.

Hoewel AZ tot dat moment zeker niet groots speelde, kreeg het wel de beste kansen. Iliass Bel Hassani schoot voor rust op aangeven van Muamer Tankovic naast, terwijl Lamprou een antwoord had op twee pogingen van Weghorst en een fraaie knal van Bel Hassani. Willem II, waar Derrick Tshimanga al vroeg geblesseerd uitviel, zette daar nauwelijks iets tegenover.

Pas in de tweede helft kreeg de thuisploeg een eerste echte kans. Doelman Tim Krul bracht uitstekend redding op een schot van Fran Sol. Na de 0-1 kwam AZ goed weg bij grote kansen voor Obbi Oulare en Sol, voordat het in de derde minuut van de extra tijd alsnog misging voor de Alkmaarders. Krul ging bij een hoge bal enorm in de fout, waardoor invaller Erik Falkenburg de 1-1 tegen de touwen kon plaatsen.

AZ is er door het puntenverlies niet in geslaagd de vierde plaats weer over te nemen van FC Utrecht. De Alkmaarders staan vijfde met 36 punten uit 23 wedstrijden. Willem II moet het doen met een elfde plaats en 26 punten.