Late Deense treffer fataal voor Fulham van Martin Jol

Fulham leek FC Twente naar de volgende ronde in de Europa League te vergezellen, maar de ploeg van manager Martin Jol kreeg in de blessuretijd een fatale tegengoal te verwerken.

Late Deense treffer fataal voor Fulham van Martin Jol

Een zege tegen Odense BK was voldoende voor de Londense ploeg om als tweede in groep K te eindigen. Fulham, dat in Europees verband ook in het negentiende thuisduel op rij niet verloor, wilde de klus snel klaren. Nadat Odense-doelman Stefan Wessels twee reddingen verrichtte, moest hij na 27 minuten de bal uit het net halen.

Kerim Frei (foto) snelde twee man voorbij aan de linkerkant, Bobby Zamora legde de bal terug en Clint Dempsey haalde doeltreffend uit. De jonge Frei bekroonde zijn uitstekende eerste helft met de 2-0. Hij rondde een steekpass van Moussa Dembélé beheerst af. Voor Fulham leek er niets aan de hand, maar plotseling besloot Odense te gaan aanvallen.

Bij Fulham debuteerde de 21-jarige Neil Etheridge in het doel. Eerste keus Mark Schwarzer is met een nek-kwetsuur enkele weken uitgeschakeld en zijn vervanger David Stockdale is pas vandaag teruggeroepen van een huurperiode bij Ipswich Town. Etheridge was kansloos op een vrije trap van Hans Henrik Andreasen.

Fulham kreeg counterend de kans op 3-1, maar zes seconden voor het einde zorgde invaller Djiby Fall voor de sensatie van de avond. De Senegalees passeerde Etheridge met een kopbal voor de tweede keer en liet Martin Jol en Fulham in vertwijfeling achter. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's