Late afzegging Vidic frustreert coach Ferguson

Op de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel tussen AC Milan en Manchester United van dinsdag wenste coach Alex Ferguson niet te lang in te gaan op het late afzeggen van zijn centrumverdediger Nemanja Vidic. De 28-jarige Serviër kampt met een blessure aan zijn rechterbovenbeen.

Late afzegging Vidic frustreert coach Ferguson

'Het is een moeilijke situatie omdat Vidic het gevoel heeft dat hij veel training nodig heeft om terug te komen', vertelde de oefenmeester met een gezicht als een oorwurm. 'Hij heeft de laatste tien dagen getraind, maar hij heeft nog steeds het idee dat hij niet klaar is om wedstrijden te spelen. Dat is iets waar je geduld in moet tonen en dat doen we dus ook.'

De blessure speelde op tijdens de warming-up van het FA Cup-duel met Leeds United (1-0 verlies) begin januari. Sindsdien speelde Vidic geen wedstrijden meer. Hij leek klaar om te spelen tegen Arsenal (3-1 zege) op 31 januari, maar ook toen haakte de verdediger af tijdens de wedstrijdvoorbereiding. Het was in een periode waarin Vidic schermde met belangstelling van Real Madrid en AC Milan, wat Sir Alex destijds ook flink irriteerde.

Jaap Stam en David Beckham hebben aan den lijve ondervonden wat het inhoudt als de toorn van Ferguson zich op je richt. Beide spelers dienden kort daarop te vertrekken. De Engelse middenvelder is dinsdag tegenstander met zijn club van Manchester United en speelt voor het eerst tegen de ploeg waar hij zijn doorbraak als wereldster beleefde. De 34-jarige rechtspoot weigert een onvertogen woord te laten vallen over de Schotse coach.

'Hij was en is een vaderfiguur voor mij', vertelde Beckham daags voor de wedstrijd. 'Wat er ook gezegd is in het verleden - goed of slecht - ik kan me alleen de goede dingen herinneren. Hij was de man die me de kans gaf om te spelen voor de club waar ik altijd van gedroomd had. Clubs moeten door en in 2003 was het mijn tijd om weg te gaan bij United. Ik heb absoluut niets tegen Ferguson, hij is een fantastische man.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen