Larsson helpt Zeneli door moeilijke periode heen in Friesland

Reacties

Arber Zeneli hoopt met hulp van ploeggenoot Sam Larsson snel zijn oude vorm weer te vinden. De winterse versterking van SC Heerenveen kampt met heimwee en maakte de hoge verwachtingen in Friesland vooralsnog niet waar.

Larsson helpt Zeneli door moeilijke periode heen in Friesland

'Toen ik hier anderhalf jaar terug kwam, ben ik goed opgevangen door Kristoffer Nordfeldt. Hij heeft me veel geholpen', haalt Larsson tegen de NOS herinneringen op aan zijn eigen situatie. Destijds werd hij in Nederland wegwijs gemaakt door keeper Nordfeldt. 'Nu is het mijn beurt', weet Larsson (22), inmiddels ruim anderhalf jaar in Nederland.

'Ik probeer hem bijvoorbeeld te helpen met de taal, omdat de trainers soms alleen Nederlands praten en ik dan aan Arbers gezicht kan zien dat hij werkelijk geen idee heeft wat er tegen hem gezegd wordt', aldus Larsson. 'Zeneli is nu de volgende in lijn die een Zweedse aankoop mag opvangen. Zo gaat dat hier.'

Met Zeneli op de flank en Larsson in zijn nieuwe rol achter de spits gaat Heerenveen zaterdag (18.30 uur) op jacht naar drie punten tegen nummer zes Heracles Almelo, dat zeven plaatsen hoger staat dan de Friezen. 'Het is makkelijk voor critici om commentaar te geven, maar we spelen als team ook gewoon minder dit jaar. En van dat team ben ik een onderdeel, dus is mijn rol ook minder', verklaart Larsson het sportief wat teleurstellende seizoen.

Zeneli (21) had sinds zijn komst in januari na vier wedstrijden in de Eredivisie al twee goals gemaakt, maar de laatste zes wedstrijden stokte zijn productie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.