Larnaca blij met ommezwaai van onvervangbare De Cler

Tim de Cler (34) is een van de opvallendste spelers in de basis van AEK Larnaca in dit nieuwe kalenderjaar. De eerste drie competitieduels van 2013 speelde de vroegere linksback van Ajax, AZ, Feyenoord en het Nederlands elftal mee als vanouds. En dat terwijl De Cler eerder nog had aangekondigd zijn komende zomer aflopende contract in onderling overleg met een half jaar te verkorten.

Larnaca blij met ommezwaai van onvervangbare De Cler

'Het is een raar verlopen verhaal', weet zijn ploeggenoot Edwin Linssen. 'Nadat Tim met AEK Larnaca deze afspraak was overeengekomen, heeft hij zó goed gepresteerd dat de club hem alsnog heeft gevraagd te blijven. Daarop heeft hij na overleg met zijn familie besloten het seizoen op Cyprus alsnog af te maken.'

Zijn avontuur bij AEK Larnaca wilde De Cler om privé-redenen na anderhalf seizoen beëindigen. Hoewel de club in november met Yani Urdinov een vervanger aantrok, is de zeventienvoudige Oranje-international gebleven. 'Iemand met ervaring in de top van de Eredivisie en zowel een WK als EK in de benen, is niet zomaar te vervangen', aldus Linssen.

Zelf hoeft de Limburger na enkele aangetrokken middenvelders op korte termijn niet te rekenen op speeltijd, zo is hem door trainer Ran Ben Shimon verteld. Niettemin mag Linssen níét vertrekken. Omonia Nicosia deed een vergeefse poging Linssen aan te trekken. Namens Enosis waagde ook trainer Ton Caanen, eerder zijn coach in Larnaca, een poging. (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen