Langverwachte rentree Fischer bij verliezend Jong Ajax

Reacties

Na ruim een jaar blessureleed heeft Viktor Fischer bij Jong Ajax tegen De Graafschap zijn rentree gemaakt. Hij verloor met 3-0. Fortuna Sittard en VVV-Venlo speelden gelijk.

Langverwachte rentree Fischer bij verliezend Jong Ajax

De Graafschap – Jong Ajax 3-0
Voor Viktor Fischer betekende het duel op de Vijverberg het einde van een donkere periode. De Deense aanvaller (rechts op de foto) speelde op 23 februari 2014 voor het laatst voor het eerste van Ajax. Sindsdien kampte hij met een forse hamstringblessure. Na bijna dertien maanden maakte hij zaterdagavond bij de beloften zijn rentree op de velden.

Vooraf werd gesteld dat Fischer een half uur zou kunnen spelen, maar de basisklant mocht uiteindelijk de gehele eerste helft blijven staan. In een aantrekkelijke eerste helft kon ook hij echter niet voorkomen dat de Amsterdammers door een goal van Dean Koolhof met een achterstand gingen rusten: 1-0.

Met Elton Acolatse als invaller voor Fischer ging de ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam na de hervatting op jacht naar de gelijkmaker, maar de goals vielen juist aan de andere kant. Met een rake strafschop besliste Jerry van Ewijk het duel, ex-Ajacied Vincent Vermeij bepaalde de eindstand op 3-0.

Fortuna Sittard – VVV-Venlo 1-1
De Limburgse burenruzie was er eentje tussen de nummer negentien en nummer zeven van de Jupiler League, maar het was de laagvlieger uit Sittard die brutaal de leiding nam. Verdediger en aanvoerder Roel Janssen maakte alweer zijn zesde doelpunt van het seizoen. Opvallend detail: na zijn hattrick tegen Roda JC Kerkrade en de winnende tegen MVV Maastricht was dit alweer de vijfde goal van Janssen in een Limburgse derby.

In de slotfase bezorgde goalgetter Melvin Platje zijn ploeg alsnog een punt. Met zijn 1-1 verschalkte hij de uitblinkende Fortuna-goalie Ferhat Kaya. Door de resultaten van zaterdag ruilen VVV en De Graafschap van plek. De Limburgers staan nu achtste, de Doetinchemmers zevende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.