Langeler wil fulltime als coach werken en verlaat PSV

Reacties

Hoofd opleidingen Art Langeler en PSV gaan na dit seizoen uit elkaar, zo melden de Eindhovenaren woensdag.

Langeler wil fulltime als coach werken en verlaat PSV

De 46-jarige Langeler wil weer fulltime als trainer aan de slag gaan. 'Een eerlijk en helder verhaal, wij hebben er begrip voor', laat technisch manager Marcel Brands weten op de clubsite van PSV. 

Langeler tekende in 2013 bij PSV nadat hij als hoofdtrainer actief was voor PEC Zwolle, waarmee hij onder meer promoveerde naar de Eredivisie.

'Het is een boeiende periode geweest. Ik werk nog steeds met hartstikke veel plezier bij PSV, maar ik merk aan mezelf dat ik er weer aan toe ben om een club te gaan trainen', aldus Langeler, die dit najaar drie duels als interim-coach van Jong Oranje fungeerde nadat Fred Grim werd benoemd tot assistent van bondscoach Danny Blind. Rond die wedstrijden liet Langeler al doorschemeren graag weer zijn trainersloopbaan op te pakken.

Brands hoopt medio januari uitsluitsel te geven over de opvolger van Langeler. De technisch manager is blij met de progressie die is geboekt onder leiding van de oud-trainer van PEC Zwolle. 'We hebben op vele onderdelen stappen vooruit gezet, dat is een feit. Het opleiden van toptalenten is een voortdurend proces, waar we bij PSV veel tijd en geld in investeren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.