Langeler: 'We liepen al teleurgesteld van het veld af'

FC Zwolle leed in Waalwijk zijn eerste nederlaag en kon toch een feestje bouwen. Trainer Art Langeler sprak na afloop van tegenstrijdige gevoelens. 'Ik denk dat ik morgen blijer ben.'

'We liepen al teleurgesteld van het veld af', zei Langerer tegen Voetbal International. 'Het is onze eerste nederlaag van het seizoen en dat is onze eigen schuld. In vijftien minuten geven we het weg. Dat je dan toch als een soort winnaar het veld afloopt geeft een vreemd gevoel.'

'Op dit moment baal ik vooral van de nederlaag. Toch moet de knop om. We hebben op basis van acht wedstrijden deze prijs gewonnen. Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze vijf minuten mogen balen en dan toch echt moeten genieten. Ik denk dat ik morgen blijer ben dan vandaag.'

FC Zwolle kwam voor rust op een verdiende 0-1 voorsprong door een treffer van Danny Schreurs. Na de thee nam de thuisploeg het initiatief over. Door twee treffers van Donny de Groot en een treffer van Hans Mulder won de thuisploeg uiteindelijk het duel.

RKC-trainer Ruud Brood was na afloop vooral te spreken over het resultaat. 'We begonnen erg zwak. Zowel in het fanatisme als in de duels. De 1-1 valt uit het niets. In de fase daarna waren we oppermachtig. Toch ben ik niet heel erg tevreden over het spel. Het voetballende optreden was met name voor de rust ondermaats. Ik ben blij met de zege, maar besef dat het nog beter moet.' (Stef de Bont)