Langeler geniet van Jong Oranje: 'Wel degelijk kwaliteit'

Reacties

Art Langeler is trots op Jong Oranje. Zijn ploeg hield in de oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van Portugal stand in de tweede helft. Daardoor werd de ruststand ook de eindstand in Doetinchem: 1-1.

Langeler geniet van Jong Oranje: 'Wel degelijk kwaliteit'

'Het ging met piepen en kraken, maar we zijn goed op de been gebleven', zo begon Langeler zijn analyse in gesprek met FOX Sports. 'Nederlandse teams wordt altijd verweten niet op resultaat te kunnen spelen, maar wij hebben het gelijkspel eruit gesleept. Een prima resultaat.'

Want Langeler erkende dat de Portugezen beter waren. 'Portugal heeft een héél goede selectie en deed er alles aan om te winnen. Gezien de kwaliteitsverhouding en de leeftijd van die jongens had dat ook gemoeten. Al hadden we ook zomaar nog kunnen verliezen', doelde hij op het kleine beetje fortuin dat Oranje in de slotfase had.

Langeler, die in principe afzwaait als coach van Jong Oranje, kijkt tevreden terug op de afgelopen week. 'Vanavond was het bij balverlies heel aardig, alleen in balbezit matig tot slecht. We waren te slordig. Maar uiteindelijk ben ik blij met de manier waarop er deze week getraind en gespeeld is. De jongens hebben er alles voor over. Ik heb vanavond een aantal jongens gezien die echt nog niet afgeschreven hoeven te worden. Die beschikken wel degelijk over kwaliteit', doelde hij op onder anderen Kevin Diks, die bij Fiorentina voornamelijk op de bank zit, maar nu wel mocht opdraven. Ook Ajacieden Riechedly Bazoer en Jairo Riedewald verschenen aan de aftrap, terwijl dat bij hun club niet of nauwelijks gebeurt.

Debuut
Richairo Zivkovic maakte vlak voor rust vanaf de strafschopstip de Nederlandse goal. De Utrecht-spits zette zo zijn debuut luister bij. Ook hij was blij met het gelijkspel. 'Een uitstekend resultaat. Zij hadden jongens die gewoon Champions League spelen. Ik ben blij dat ik mijn eerste doelpunt voor Jong Oranje heb mogen maken', aldus de spits, die wel snapt dat hij bij Utrecht nog niet bovenaan de pikorde zal komen te staan. 'Haller heeft er wat meer gemaakt en zal daar de penalty-nemer blijven', antwoordde hij met een knipoog. Zivkovic hoopt zich bewezen te hebben. 'Er komt een nieuwe lichting aan in Jong Oranje. Ik wil bij Jong Oranje blijven en zal daar alles aan moeten doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.