Langeler als trainer in beeld bij Groningen en Heerenveen

Reacties

Art Langeler is bij FC Groningen in beeld om trainer Erwin van de Looi op te volgen. De 45-jarige hoofd opleiding van PSV heeft al gesproken met de noorderlingen, die concurrentie hebben van SC Heerenveen. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Harold Eijkelkamp bevestigd aan RTV Noord.

Langeler als trainer in beeld bij Groningen en Heerenveen

Langeler maakte eerder dit decennium een veelbelovende entree in het betaald voetbal door PEC Zwolle naar de Eredivisie te leiden en een jaar na de titel in de Jupiler League op de knappe elfde plaats in de Eredivisie te eindigen. In de zomer van 2013 ging hij vervolgens echter verder als baas van de jeugdopleiding bij PSV.

Hoewel het contract van Langeler nog een jaar doorloopt, heeft hij er geen geheim van gemaakt terug te willen keren in het trainersvak. Er zijn nu twee clubs die bereid zijn hem die kans te bieden. Met Groningen heeft Langeler al een oriënterend gesprek achter de rug, terwijl al bekend was dat hij – net als twee jaar geleden – ook in beeld is bij Heerenveen, waar Foppe de Haan na dit seizoen stopt.

Lukkien
Voor de trainersstoel bij Groningen heeft Langeler in ieder geval concurrentie van Dick Lukkien. Met de huidige assistent van Van de Looi is de afspraak gemaakt dat hij kans maakt om hoofdtrainer te worden in Euroborg. Een eerste gesprek is reeds gevoerd, terwijl er nog een tweede overleg op de rol staat met Lukkien, die sinds 2011 in Groningen werkzaam is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.